Editie 2019

Het 25e COC Songfestival vindt op 9 november 2019 plaats. Gaststad is dit jaar Weert, dat sinds 2016 regenboogstad is en redelijk centraal gelegen ligt in de provincie. De locatie is het gezellige Munttheater waar deelnemers uit het hele land in een vriendschappelijke competitie zullen strijden om de wisselbeker.

Kaartverkoop

Met een ticket krijg je toegang tot het festival en feest en een drankje.

Vanaf nu kun je kaarten kopen voor het COC Songfestival via de website van het Munttheater. Wees er snel bij voor de beste plekken! Ga daarvoor naar:

Deelnemers

Op dit moment is er nog geen informatie over de deelnemers. De diverse deelnemende organisaties in het land zijn druk bezig met de selectie van deelnemer en lied o.a. door voorrondes te organiseren. Zie daarvoor ook de Agenda op deze website.

Presentatie

De presentatie van de avond is in handen van Henk Hover en Patty Pam-Pam. 

Henk Hover

Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker en muziekredacteur bij L1, de regionale publieke zender van Limburg. Hij presenteert het dagelijkse muziekprogramma Plat-eweg op L1 radio. Voor L1 TV presenteert hij ondermeer de 11devande11de, Thieëkezinge en het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (een liedjeswedstrijd met de verkiezing van het carnavalsliedje van het jaar).

Hover is zelf ook actief op muziekgebied. Hij speelt gitaar en maakt ruim een kwart eeuw deel uit van zanggroep Averegs en is verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten uit 10 afleveringen van de Echter Revue. Rode draad in zijn werk vormt de (dialect-) muziek. Als componist of als  tekstschrijver schreef hij een  aantal plaatselijke schlagers. Bekendste nummer van Averegs is “Het Greun van het Graas”, inmiddels verworden tot het volkslied van zijn geboorteplaats Hingen. Daarnaast is het lied “De Prins van Ophaove” veel gehoord in de provincie.

Patty Pam-Pam

Miss Patty Pam-Pam komt oorspronkelijk uit het Limburgse Amstenrade en begon daar als dragqueen en kostuumontwerper. In 2017 werd ze verkozen tot Miss Travestie Holland en inmiddels is ze een veelgevraagde entertainer in de Amsterdamse gay scene. Ook heeft ze een aantal eigen nummers op haar naam staan.

Patty Pam-Pam treedt regelmatig op in café Queers maar was ook te zien op Mysteryland.  Tijdens onder andere carnaval  is ze samen met andere drags in verschillende café’s in Brabant en Limburg te bewonderen.