Nijmegen is de gaststad voor het COC Songfestival 2024. De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november a.s. plaatsvinden in De Lindenberg. COC Regio Nijmegen organiseert deze editie samen met het landelijk team.

Tijdens de laatste editie van het festival in 2023 in Leeuwarden won Klaas Spekken voor Stichting Roze 50+ met het lied ‘Ik Zie Je’. De Nijmeegse inzending werd tweede. Toch organiseert COC Regio Nijmegen het festival, omdat Roze 50+ besloot af te zien van de organisatie en Nijmegen bereid was om deze op zich te nemen.

Daarmee komt het festival na negen jaar weer terug in de Gelderse stad. De laatste keer was in 2015 nadat COC Regio Nijmegen voor de derde keer in de geschiedenis het festival had gewonnen.

De organisatie ziet ernaar uit om deelnemers en bezoekers uit het hele land in Nijmegen te verwelkomen voor een avond vol muziek met een lhbti+ thema.

“Ze hebben ons gevraagd om het in 2024 te organiseren en dat doen we natuurlijk heel erg graag!”, zegt Albert-Jan Aartsen-Kraai van COC Regio Nijmegen. Ook doet hij een oproep aan deelnemers voor de komende editie: “In theater De Lindenberg ben jij op zaterdag 9 november van harte welkom om jouw roze lied te presenteren. Geef je nu op!”

Deelname en kaartverkoop

Alle COC-verenigingen die zijn aangesloten bij COC Nederland en andere lhbti+ organisaties kunnen met een inzending deelnemen aan het COC Songfestival. Als artiest kan je meedoen door contact op te nemen en je aan te melden via één van deze organisaties. Sommige organisaties organiseren voorrondes, andere zoeken en selecteren zelf rechtstreeks een deelnemer in hun regio. De aanmelding als deelnemer voor deze editie kan tot 1 oktober 2024 via het aanmeldformulier op de website van het COC Songfestival. Meer informatie daarover is te vinden op de pagina Deelname.

De kaartverkoop voor het COC Songfestival 2024 in Nijmegen is nog niet van start gegaan. Meer daarover wordt later bekendgemaakt.

Geschiedenis COC Songfestival

In 2024 beleeft het COC Songfestival de 28ste editie. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboogliedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.