COC Songfestival 2022 in Haarlem

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. De 26ste editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zondag 9 oktober a.s. plaatsvinden in poppodium Patronaat. COC Kennemerland organiseert deze editie samen met het landelijk team. 

De komende editie in Haarlem belooft uniek te worden. Het festival wordt voor het eerst in haar historie op een zondagmiddag georganiseerd. “Voor deze editie hebben we gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. We staan namelijk in de grote zaal van het Patronaat. Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag. En natuurlijk houden we rekening met alle mogelijke maatregelen. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken!” aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.

Voorprogramma: Regenboogweek vol activiteiten

Door een aantal activiteiten te organiseren en te bundelen rondom het Songfestival is het idee ontstaan om een Regenboogweek neer te zetten. Het festival wordt mogelijk gemaakt door steun vanuit het bedrijfsleven, de gemeente Haarlem en diverse fondsen. Dankzij een fijne bijdrage van hoofdsponsors het Roze Notariskantoor Feitsma | Verhagen uit Volendam en Boekhandel De Vries van Stockum kunnen we deze productie neerzetten. De boekhandel organiseert op zondag ochtend 9 oktober een literair Regenboog programma.

Andere activiteiten zijn een Halloween Feest in Flinty’s voor jonge queers tot en met 18 jaar. En op 4 oktober lanceert de gemeente Haarlem een nieuwe postercampagne vanwege het tienjarig jubileum Regenbooggemeente.

In veel horecagelegenheden, o.a. Wapen van Bloemendaal, Jopenkerk, café de Zwaan en de Lange Heer hangt de regenboogvlag uit. Deze kroegen doen al mee aan de allereerste Haarlem Music Pride van 7 tot en met 9 oktober met muziek speciaal gericht op de Regenboogweek. Van glamrock tot en met de homo top 100. Cafés die mee willen doen kunnen contact opnemen met de organisatie.

Op zondag 9 oktober is er, voorafgaand aan het COC Songfestival in Patronaat, een regenboogwandeling door de Haarlemse binnenstad. Hierin neemt stadsgids Fred Rosenhart, in de rol van Bob Rosé, het publiek mee langs plekken waar iets te vertellen valt over de LHBTI+-geschiedenis in de stad. Lees er meer over in het nieuwsbericht: https://songfestival.coc.nl/?p=1243

Programma

Het COC Songfestival is op 9 oktober 2022 om 16.00 uur in het Haarlemse Patronaat. Er zijn geen staanplaatsen, maar er is een theateropstelling, zodat het publiek kan luisteren naar de liedjes die door een groot aantal LHBTI-organisaties uit Nederland zijn gemaakt en meedingen naar de eerste plaats. Een deskundige jury beoordeelt de liedjes, een bekend presentatie-duo en andere acts zetten samen met de deelnemers een wereldmiddag neer.

De presentatie is in handen van Mrs. Einstein (Paulette Willemse en Saskia van Zutphen) die ooit in 1997 zelf hebben meegedaan aan het Eurovisie Songfestival.

Mrs. Einstein, presentatie

Naast de deelnemers zijn er ook muzikale optredens van Luz Bravo (deelnemer en winnaar 2019) en De Reizigers (deelnemers 2018 en 2019 voor COC Kennemerland).

Luz Bravo (winnaar COC Songfestival 2019), gastoptreden
De Reizigers, (deelnemers COC Kennemerland 2018, 2019), gastoptreden

De vakjury bestaat uit Monique Klemann (Lois Lane), Dusty Gersanowitz (Dusty Foundation), Eva de Raadt (wethouder Haarlem) en Jolanda Beyer (directeur Patronaat).

Monique Klemann, vakjury (fotograaf: Hans van Leuven)
Dusty Gersanowitz, vakjury
Eva de Raadt, vakjury (fotograaf: Jurriaan Hoefsmit)
Jolanda Beyer, vakjury

Na afloop van het festival is er de mogelijkheid om wat te eten in Patronaat en vanaf 20:00 uur is er een afterparty met DJ Bo Monde.

DJ Bo Monde, afterparty

Updates over de programmering vind je in de loop naar het festival op deze pagina en via de social media-kanalen van het festival.

Kaartverkoop

Tot en met 30 juni is er een speciale vroegboekkorting; de early bird. Dus de vroege vogels krijgen een aardige korting op de kaartjes. Ook is er een groepskorting waarbij je 5 kaarten krijgt voor de prijs van 4. Wil je erbij zijn, reserveer dan nu je toegangskaarten.

Kaarten zijn beschikbaar via de website van Patronaat: https://patronaat.nl/event/coc-songfestival-2022-09-10-22/

Bereikbaarheid locatie

Patronaat is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en fiets. Op deze pagina kun je daar meer over lezen: https://patronaat.nl/bezoekersinfo

Deelnemers

10 deelnemers gaan met hun lied strijden om de winst. Zij zullen meedoen namens: COC Deventer, COC Eindhoven, COC Friesland, COC Kennemerland, COC Regio Nijmegen, COC Tilburg-Breda, COC West-Brabant, COC Zeeland, DWH Delft en Roze 50+ NL.

COC Deventer | Mrs. Bo Rizz & The Pianoman | Clouds of difference
COC Eindhoven | Paul Weelen | Different joys for different boys
COC Friesland | Blondeau | I’ll take it
COC Kennemerland | Alexander van der Doorn | Colour Blind
COC Regio Nijmegen | Kristof Urbain | Ik zien u graag
COC Tilburg-Breda | Jasha Eliane | Mooiste meisje
COC West-Brabant | Maurits Drenth | Tell me why
COC Zeeland | Jerry Hetharie | Beautiful
DWH Delft | B2 | Beetje Bi
Roze 50+ NL | Jessie en Bam | Loes