Klaas Spekken wint namens Roze 50+ het COC Songfestival 2023

LEEUWARDEN – Roze 50+ is met het lied ‘Ik zie je’ van Klaas Spekken de winnaar geworden van het COC Songfestival 2023. Roze 50+ wint hiermee het festival voor de tweede maal op rij. Na een zinderende finale en spannende puntentelling in het Leeuwardse poppodium Neushoorn eindigde de inzending van COC Regio Nijmegen op een tweede plaats, derde werd COC Friesland.  

De 27ste editie van het COC Songfestival is gewonnen door Roze 50+. Hun lied ‘Ik zie je’ van Klaas Spekken kreeg in het totaal de meeste punten, 91 in totaal, van de vak- en regiojury. Het lied van de uit Westerwolde afkomstige zanger gaat over een gesprek dat hij voerde met een jonge boerenzoon die niet uit de kast durft te komen. 

“Allereerst bedanken we COC Friesland voor het organiseren van een geweldige show. En natuurlijk feliciteren we Roze 50+ die hiermee voor de tweede keer op rij het festival winnen. Een geweldige prestatie!”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival. 

COC Songfestival 
In 2023 beleefde het COC Songfestival alweer haar 27ste editie. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.