Aanmelding COC Songfestival 2023 geopend

Op zaterdag 16 december a.s. zal het COC Songfestival 2023 gaan plaatsvinden in poppodium Neushoorn, Leeuwarden. Vanaf nu is het mogelijk om deelnemers aan te melden voor de 27ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd. COC-verenigingen of andere lhbti+ organisaties kunnen hun inzending tot met 1 november a.s. aanmelden.

Alle COC-verenigingen kunnen deelnemen aan het COC Songfestival. Daarnaast kunnen organisaties deelnemen die in hun statuten als doel hebben opgenomen de belangen te behartigen voor lhbti+ personen. Als artiest, tekstschrijver, componist of groep kan je meedoen door contact op te nemen en je aan te melden via één van deze organisaties. Sommige organisaties organiseren voorrondes, andere zoeken actief een deelnemer in hun regio.

Aanmelden voor het COC Songfestival 2023 kan enkel via dit online formulier en tot en met 1 november 2023: https://forms.gle/t7tkBV75RmSZ6tZ8A 

De belangrijkste regels voor een inzending zijn:

  • Eigen tekst en muziek van deelnemende artiest, componist en tekstschrijver. De muziek mag wel een bestaande melodie van iemand anders zijn, maar liever niet (houd dan rekening met auteursrechten en dergelijke). Tekst moet altijd volledig eigen werk zijn.
  • De inzending mag maximaal vier minuten duren. Zo houden we de liedjes vergelijkbaar qua duur (eerlijker voor de beoordeling) en wordt de avond niet te lang met veel deelnemers uit het hele land.
  • Het lied moet live gezongen worden. Dus geen zang/backing vocals op de band.
  • Bij deelname van een groep: maximaal 6 mensen.
  • Het lied mag eerder uitgevoerd zijn, zo lang het maar eigen werk is zoals hierboven aangegeven.
  • Het lied wordt beoordeeld op lhbti+ thema, zang, uitvoering, tekst en muziek.

Voor meer informatie, zie ook onze pagina Deelname.