Limburg wint het 24e COC Songfestival!

COC Limburg is met het lied ‘Isabelle’ van Floortje Hover de winnaar van hetCOC Songfestival 2018. Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek ‘Isabelle’ de winnaar met 191 punten. De inzending van COC Rotterdam Rijnmond eindigde met 158 punten op een tweede plaats, derde werd COC Kennemerland met 141 punten.

De 24ste editie van het COC Songfestival is gewonnen door COC Limburg. Hun lied ‘Isabelle’ van Floortje Hover kreeg in het totaal de meeste punten van de vak- en regiojury. Na enkele jaren van afwezigheid was Limburg weer terug op deze landelijke ‘regenboogliedjes’ wedstrijd. Floortje Hover is een Nederlandstalige singer-songwriter. In 2016 heeft ze, naast het uitbrengen van haar debuutalbum “Onderweg”, ook succesvol haar studie aan het Conservatorium afgerond. Haar repertoire bestaat uit eigen, Nederlandstalige liedjes die zich het best laten vangen onder de noemer kleinkunst. Hierbij begeleidt ze zichzelf op gitaar. Haar liedje ‘Isabelle’ heeft ze geschreven voor en over haar vriendin.

Ook deze finale leverde weer een groot aantal kwalitatief goede zelfgeschreven liedjes met een LHBTI-thema op.

“We bedanken Amsterdam voor de geweldige show en feliciteren COC Limburg met hun overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25e editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.