Voorprogramma: Regenboogweek vol activiteiten

Door een aantal activiteiten te organiseren en te bundelen rondom het Songfestival is het idee ontstaan om een Regenboogweek neer te zetten. Het festival wordt mogelijk gemaakt door steun vanuit het bedrijfsleven, de gemeente Haarlem en diverse fondsen. Dankzij een fijne bijdrage van hoofdsponsors het Roze Notariskantoor Feitsma | Verhagen uit Volendam en Boekhandel De Vries van Stockum kunnen we deze productie neerzetten. De boekhandel organiseert op zondag ochtend 9 oktober een literair Regenboog programma.

Andere activiteiten zijn een Halloween Feest in Flinty’s voor jonge queers tot en met 18 jaar. En op 4 oktober lanceert de gemeente Haarlem een nieuwe postercampagne vanwege het tienjarig jubileum Regenbooggemeente.

In veel horecagelegenheden, o.a. Wapen van Bloemendaal, Jopenkerk, café de Zwaan en de Lange Heer hangt de regenboogvlag uit. Deze kroegen doen al mee aan de allereerste Haarlem Music Pride van 7 tot en met 9 oktober met muziek speciaal gericht op de Regenboogweek. Van glamrock tot en met de homo top 100. Cafés die mee willen doen kunnen contact opnemen met de organisatie.

Op zondag 9 oktober is er, voorafgaand aan het COC Songfestival in Patronaat, een regenboogwandeling door de Haarlemse binnenstad. Hierin neemt stadsgids Fred Rosenhart, in de rol van Bob Rosé, het publiek mee langs plekken waar iets te vertellen valt over de LHBTI+-geschiedenis in de stad. Lees er meer over in het nieuwsbericht: https://songfestival.coc.nl/?p=1243