VACATURE – Lid Landelijk Team COC Songfestival

Het COC Songfestival bestaat al ruim 25 jaar en is dé regenboogliedjeswedstrijd van Nederland. Het Landelijk Team COC Songfestival ondersteunt de hostingpartner van elke editie en zorgt dat het festival volgens de reglementen verloopt. Het team is op zoek naar uitbreiding. Iets voor jou?

Het begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen. Ook is het een platform geworden waar tekstschrijvers, componisten en artiesten in een vriendschappelijke wedstrijd liedjes met een LHBTI-thema kunnen presenteren aan een groot publiek.

– Landelijk Team –

Het Landelijk Team COC Songfestival is officieel een werkgroep van COC Nederland. Momenteel bestaat het team uit twee vrijwilligers die doorlopend actief zijn ten bate van het festival en daarnaast zijn er enkele vrijwilligers die enkel tijdens het festival zelf ondersteunen. Het Landelijk Team bewaakt de formule van het festival, draagt zorg voor naleving van de reglementen en jurering en denkt actief mee met de hostingpartner bij de organisatie van de editie.

– Functieomschrijving –

Als lid van het Landelijk Team ben je het hele jaar door actief betrokken bij de organisatie van de komende editie van het COC Songfestival. Regelmatig is er contact en overleg met de hostingpartner. Ook heb je contact met COC-afdelingen en/of andere regenboogorganisaties over hun deelname aan het festival.

We zoeken iemand die:

  • Ervaring heeft met het organiseren van (muziek)evenementen (waaronder beleid, financiën, productie); 
  • Proactief is, makkelijk communiceert en graag samenwerkt;
  • Gemiddeld 5 uur per maand beschikbaar is en in de aanloop naar het festival gemiddeld 5-10 uur per maand;
  • Zich herkent in de doelen van het COC Songfestival;
  • Bij voorkeur bekend is met het COC Songfestival en de Nederlandse regenbooggemeenschap.

– Meer informatie & contact –

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Meer informatie over het festival is te vinden via www.cocsongfestival.nl.

Wil je in aanmerking komen voor de functie? Stuur ons dan een bericht inclusief een korte CV en dan plannen we een kennismaking in.