Aanmelding Deelname COC Songfestival Geopend

Het is vanaf nu mogelijk om je als deelnemer aan te melden voor het 26e COC Songfestival dat op 9 oktober 2022 plaatsvindt in Haarlem.

De deadline voor het aanmelden voor deelname is zondag 11 september 2022.

Het formulier voor aanmelden vind je via deze link:https://forms.gle/Rg6Ld9iwcHXAsUbu7

Alle COC-lidverenigingen die zijn aangesloten bij COC Nederland kunnen deelnemen aan het COC Songfestival. Daarnaast kunnen organisaties deelnemen die in hun statuten als doel hebben opgenomen de belangen te behartigen voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI). 

Als artiest, tekstschrijver, componist of groep kan je meedoen door contact op te nemen en je aan te melden via één van deze organisaties. Sommige organisaties organiseren voorrondes, andere zoeken actief een deelnemer in hun regio. 

De belangrijkste regels voor een inzending zijn:

  • Eigen tekst en muziek van deelnemende artiest, componist en tekstschrijver. De muziek mag wel een bestaande melodie van iemand anders zijn, maar liever niet (houd dan rekening met auteursrechten en dergelijke). Tekst moet altijd volledig eigen werk zijn.
  • De inzending mag maximaal vier minuten duren. Zo houden we de liedjes vergelijkbaar qua duur (eerlijker voor de beoordeling) en wordt de avond niet te lang met veel deelnemers uit het hele land.
  • Het lied moet live gezongen worden. Dus geen zang/backing vocals op de band.
  • Bij deelname van een groep: maximaal 6 mensen.
  • Het lied mag eerder uitgevoerd zijn, zo lang het maar eigen werk is zoals hierboven aangegeven.
  • Het lied wordt beoordeeld op LHBTI-thema, zang, uitvoering, tekst en muziek.

Verder is het noodzakelijk dat je op de dag van het festival de hele dag beschikbaar bent in verband met onder meer soundchecks. Ook vragen we per deelnemer een bijdrage (vanwege onder meer kosten voor catering).

Meer informatie over hoe je kunt deelnemen aan het festival en de uitgebreide reglementen vind je via onze website www.cocsongfestival.nl en de pagina Deelname.