COC Songfestival 2021 gaat niet door

Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten om het COC Songfestival 2021 op zaterdag 27 november a.s. in Theater De Kom te annuleren. Door de nieuwe coronamaatregelen die vrijdagavond 12 november jl. werden aangekondigd heeft COC Midden-Nederland, de hostingpartner van deze editie, besloten de richtlijnen voor hun activiteiten en vrijwilligers aan te scherpen. Door de oplopende besmettingscijfers, de nieuwe landelijke maatregelen en de aangescherpte richtlijnen van COC Midden-Nederland moeten wij concluderen dat de organisatie van het festival op dit moment niet mogelijk is. 

De nieuwe coronamaatregelen van de overheid bieden in principe ruimte om activiteiten in theaters te organiseren. De organisatie van een COC Songfestival is alleen geen gebruikelijke theaterproductie. Met een grote productiecrew, deelnemersdelegaties uit het hele land, gastartiesten, regio- en vakjuryleden gaat dit om een groot aantal personen die we backstage ook op een veilige manier willen ontvangen. We voelen ons verantwoordelijk voor de gezondheid van al deze mensen en in de huidige situatie vinden wij dit een te groot risico. Ook is het festival een evenement dat doorgaans een langere duur heeft dan een gemiddelde voorstelling. Dat leidt theatertechnisch en organisatorisch met de huidige richtlijnen tot de nodige obstakels. En daardoor kunnen wij ook de bezoekers niet op het avondje uit trakteren, zoals we dat het liefste hadden gedaan. Zo is een drankje in de pauze, na afloop en een afterparty op dit moment helaas niet mogelijk.

Wij vinden het ontzettend jammer om dit bericht te moeten brengen, want we werken al maanden toe naar deze fysieke editie. Maar ondanks diverse alternatieven die we hebben afgewogen is dit helaas in de huidige situatie een onvermijdelijk besluit. 

Mensen die kaarten hadden besteld krijgen van Theater De Kom bericht over de terugbetaling. Later volgt nog bericht over wat de annulering van deze editie betekent voor de deelnemers die zich voor dit jaar hadden aangemeld en hoe de organisatie van het festival in 2022 zal worden ingevuld.

Blijf gezond en tot snel!

Productieteam COC Songfestival 2021
COC Midden-Nederland
Landelijk Team COC Songfestival