COC Songfestival 2021: wie wordt jullie inzending?

Op zaterdag 27 november 2021 organiseert COC Midden-Nederland in Theater DE KOM in Nieuwegein de 26ste editie van het COC Songfestival. We gaan er op dit moment vanuit dat wij het festival dit jaar daadwerkelijk kunnen organiseren! Uiteraard zullen we rekening houden met de corona-maatregelen die op dat moment van kracht zijn. 

Wie wordt jullie inzending?

Voor het COC Songfestival 2021 zijn deelnemers namens de COC-verenigingen en andere LHBTI-organisaties natuurlijk noodzakelijk. Van enkele COC’s hebben wel al vernomen dat ze gaan deelnemen. COC Limburg heeft eind september een voorronde gepland staan en COC Midden-Nederland maakte haar inzending op zaterdag 21 augustus jl. al bekend.

We nodigen jullie uit om de zoektocht naar een inzending namens jullie vereniging of organisatie nu toch echt te starten! Op de pagina ‘Deelname’ op onze website is alle informatie daarover te vinden. In september komt het aanmeldformulier online om je inzending officieel aan te melden. Aanmelden van inzendingen kan tot en met uiterlijk 31 oktober 2021. 

Heb je vragen over deelname of je inzending? Neem dan contact op via [email protected].  

Belangrijkste regels voor een COC Songfestival inzending:

  • Eigen tekst en muziek van deelnemende artiest, componist en tekstschrijver.
  • De muziek mag wel een bestaande melodie van iemand anders zijn, maar liever niet (houd dan rekening met auteursrechten en dergelijke). 
  • Tekst moet altijd volledig eigen werk zijn. 
  • De inzending mag maximaal vier minuten duren. Zo houden we de liedjes vergelijkbaar qua duur (eerlijker voor de beoordeling) en wordt de avond niet te lang met veel deelnemers uit het hele land. 
  • Het lied moet live gezongen worden. Dus geen zang/backing vocals op de band. 
  • Bij deelname van een groep: maximaal 6 mensen. 
  • Het lied mag eerder uitgevoerd zijn, zo lang het maar eigen werk is zoals hierboven aangegeven. 
  • Het lied wordt beoordeeld op LHBTI-thema, zang, uitvoering, tekst en muziek. 

Deelnemende verenigingen en organisaties mogen zelf bepalen hoe ze hun inzending selecteren. Als mogelijke deelnemers zich direct bij ons melden dan zullen wij hen in contact brengen met een vereniging of organisatie.

COC Songfestival 2021: kaartverkoop?

Wij hopen dat het COC Songfestival 2021 als vanouds een feestje wordt met een zaal vol publiek. Op dit moment kunnen we daar nog geen duidelijkheid over geven. Dus ook niet wanneer de kaartverkoop van start zal gaan. Wil je geen updates missen? Volg dan alle updates via onze Facebook-pagina en zet je op aanwezig in het Facebook-evenement