Update over scenario’s en inzendingen COC Songfestival 2021

Nadat we vorig jaar november vanwege de coronacrisis de online show ‘Sound of our Harmony’ organiseerden, staat nu de 26ste editie van het COC Songfestival gepland op zaterdag 27 november 2021 in Theater DE KOM in Nieuwegein. In dit bericht een update over een paar belangrijke zaken.

Scenario’s

Momenteel wordt door een productieteam, bestaande uit vrijwilligers van COC Midden-Nederland en het Landelijk Team COC Songfestival, gewerkt aan een nieuwe editie. We hopen natuurlijk weer een ‘gewoon’ COC Songfestival te kunnen organiseren, maar dat is nog steeds niet helemaal zeker met de huidige ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties. Daarom zijn er vier scenario’s ontwikkelt waarmee de komende maanden wordt gewerkt. We hopen natuurlijk dat de ontwikkelingen zo positief zullen zijn, zodat we kunnen gaan voor scenario A (zie het overzicht). 

Inzendingen

Voor het COC Songfestival 2021 zijn deelnemers namens de COC-verenigingen en andere LHBTI-organisaties natuurlijk noodzakelijk. Daarom heeft het Landelijk Team de verenigingen en organisaties inmiddels uitgenodigd om te starten met hun zoektocht naar een inzending. Op de pagina ‘Deelname‘ op onze website is alle informatie daarover te vinden. De belangrijkste regels voor een inzending zijn:

  • Eigen tekst en muziek van deelnemende artiest, componist en tekstschrijver.
  • De muziek mag wel een bestaande melodie van iemand anders zijn, maar liever niet (houd dan rekening met auteursrechten en dergelijke).
  • Tekst moet altijd volledig eigen werk zijn.
  • De inzending mag maximaal vier minuten duren. Zo houden we de liedjes vergelijkbaar qua duur (eerlijker voor de beoordeling) en wordt de avond niet te lang met veel deelnemers uit het hele land.
  • Het lied moet live gezongen worden. Dus geen zang/backing vocals op de band.
  • Bij deelname van een groep: maximaal 6 mensen.
  • Het lied mag eerder uitgevoerd zijn, zo lang het maar eigen werk is zoals hierboven aangegeven.
  • Het lied wordt beoordeeld op LHBTI-thema, zang, uitvoering, tekst en muziek.

Deelnemende verenigingen en organisaties mogen zelf bepalen hoe ze hun inzending selecteren.

Wil jij graag deelnemen, maar heb je nog geen contact met een vereniging of organisatie? Probeer dan contact te zoeken of stuur ons een e-mail via het Contact formulier op deze pagina.