COC Songfestival 2021 op 27 november in Nieuwegein

Het COC Songfestival zal in 2021 alsnog plaatsvinden in Theater DE KOM in Nieuwegein. Dat werd bekendgemaakt tijdens de vervangende online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’. Deze show kwam dit jaar in de plaats van de reguliere editie, die werd geannuleerd vanwege de coronacrisis. De 26ste editie van het COC Songfestival zal op zaterdag 27 november 2021 worden georganiseerd door COC Midden-Nederland. 

Om 20.00 uur startte via livestreams op Facebook en YouTube de online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’ die gold als vervanger van de reguliere editie van de jaarlijkse ‘regenboogliedjes’ wedstrijd van COC Nederland. Tijdens de show waren er muzikale optredens van onder andere een aantal oud-deelnemers en winnaars van het COC Songfestival, theatermaker Rikkert van Huisstede, muzikaal duo Kopje Onder, social media fenomeen Orgel Joke, muzikaal talent Jordan Roy en operazangeres Francis van Broekhuizen. De show, die werd gemaakt door een productieteam van COC Midden-Nederland en het landelijk team COC Songfestival, is momenteel nog online terug te kijken

Nieuwegein
Tijdens de show waren er ook interviews met onder andere de Nieuwegeinse wethouder Marieke Schouten en Carmen Zuidema van Theater DE KOM. Het was de bedoeling dat het festival dit jaar was gehouden in het Nieuwegeinse theater. In het interview met de wethouder bleek dat zij vurig hoopte dat het festival volgend jaar alsnog zou gaan plaatsvinden in Nieuwegein. “Wees van harte welkom in Nieuwegein”, aldus Schouten. 

In het gesprek met Carmen Zuidema van Theater DE KOM bleek dat het theater zich direct na de winst van COC Midden-Nederland had gemeld als mogelijke locatie voor het festival. “We waren gelijk enthousiast toen we hoorden dat het naar Midden-Nederland kwam. We dachten gelijk: dit is te gek, dit willen we heel graag doen”, aldus Zuidema. 

COC Songfestival 2021
Aan het eind van de online show had presentatrice Maaike Timmerman, bekend van Goedemorgen Nederland, contact met Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland) en Simon Timmerman (landelijk team COC Songfestival). Zij konden onthullen dat de 26ste editie van het COC Songfestival alsnog gaat plaatsvinden in Theater DE KOM in Nieuwegein en wel op zaterdag 27 november 2021.